Vezi aici cum arată bicicleta lui Fred Flintstone în 2012 - GALERIE FOTO şi VIDEO

Autor: Matei Postat la 07 septembrie 2012 49 afişări

Un design de biciletă care va atrage, în mod sigur, toate privirile a fost inventat de germani, potrivit informaţiilor furnizate de ediţia online a publicaţiei Daily Mail. Numită „FLIZ”, bicicleta nu are pedale sau şa, iar plimbările pe ea încep cu o uşoară alergare, precum se deplasau cunoscutele personaje din „The Flintstones”.

Centurile de siguranţă asemănătoare cu cele ale unei maşini asigură o deplasare comfortabilă şi ergonomică atât pe timpul alergării, cât şi în timpul deplasării pe două roţi.

În rest, bicicleta funcţionează ca una obişnuită: dotată cu un ghidon tradiţional, permite biciclistului să cârmească sau să frâneze.Ineditul obiect a fost numit "FLIZ", după cuvântul german "flitzen" care înseamnă "exces de viteză" şi se referă la faptul că, pentru a ajunge la viteza necesară urcării pe bicicletă, persoana trebuie să accelereze bazându-se pe propriile picioare pe care să le ridice apoi.

Conceptul a fost creat cu scopul deplasării sănătoase şi ecologice în spaţiile urbane aglomerate şi, deşi pare inspirat din desenele animate "The Flintstones", ideea a pornit de fapt de la primul mijloc personal de transport inventat, o ramă de lemn pe două roţi care semăna cu o bicicletă, dar nu avea pedale. Cunoscut sub numele de "drezină" sau "cal de plăcere", acest strămoş al bicicletei a fost inventat în 1817 tot de un german pe nume Karl Drais.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vezi-aici-cum-arata-bicicleta-lui-fred-flintstone-in-2012-galerie-foto-si-video-10033610
10033610
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.