Veste EXCELENTĂ pentru cei care plănuiesc să îşi cumpere o locuinţă cu programul PRIMA CASĂ!

Autor: Bogdan Stanescu Postat la 29 septembrie 2016 697 afişări

Guvernul a suplimentat, în şedinţa de miercuri, cu 500 de milioane de lei fondurile pentru Programul Prima casă pentru acest an, introducând şi varianta garantării pentru o nouă locuinţă, care să fie mai mare sau mai valoroasă decât prima.

Veste EXCELENTĂ pentru cei care plănuiesc să îşi cumpere o locuinţă cu programul PRIMA CASĂ!

”În cadrul proiectului de act normativ supus aprobării se propune suplimentarea cu 500 milioane lei a plafonului total al garanţiilor care pot fi emise în anul 2016 în cadrul Programului Prima casă. Necesarul de plafon a fost estimat în funcţie de datele privind volumul solicitărilor aflate în diverse stadii de aprobare şi pre-aprobare, care exced disponibilul rămas neutilizat din sumele alocate”, se arăta în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de Guvern.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a spus că o altă modificare vizează posibilitatea de a se acorda promisiuni de garantare şi pentru achiziţia unei noi locuinţe, ţinând cont de faptul că beneficiarii care au achiziţionat sau construit o locuinţă prin program pot achiziţiona o nouă locuinţă, cu condiţia ca aceasta să fie cu o suprafaţă utilă sau o valoare mai mare în raport cu prima.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prima casa,
program,
locuinta,
achizitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.