Veniturile Metrorex vor scădea cu 50% în urma rectificării bugetare

Autor: Laura Albu Postat la 15 decembrie 2019 62 afişări

Veniturile Metrorex vor scădea cu 50% în urma rectificării bugetare

Veniturile companiei de transport Metrorex vor scădea cu 53,60% din cauza nepunerii în funcţiune a Magistralei 5, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern privind aprobarea bugetului, publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Faţă de bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat, veniturile totale rectificate prezintă o reducere cu 53,60%, cheltuielile sunt reduse cu 55,28%, pierderea brută fiind redusă cu 66,26%, se arată pe site-ul Ministerului.

Rectificarea, prin reducerea veniturilor totale, este cauzată de nepunerea în funcţiune a obiectivului de investiţii Magistrala 5 Eroilor-Drumul Taberei.

De asemenea, cheltuielile de natură salarială, câştigul mediu lunar per salariat prezintă diminuări ca urmare a reducerii numărului de personal, din cauza decalării termenului de punere în funcţiune a Magistralei 5 la perioada iunie 2020.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
metrorex,
buget,
magistrala 5

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.