Vânzările de telefoane la nivel mondial au scăzut anul trecut pentru prima dată din 2009

Postat la 13 februarie 2013 26 afişări

Vânzările de telefoane mobile la nivel global au scăzut anul trecut pentru prima dată din 2009, întrucât consumatorii au redus achiziţiile de terminale ieftine, iar ascensiunea smartphone-urilor nu a fost suficientă pentru a compensa declinul.

Numărul telefoanelor vândute către utilizatori finali a scăzut cu 1,7%, la 1,75 miliarde anul trecut, potrivit unui studiu al firmei de cercetare Gartner. Samsung a fost lider cu 385 milioane de unităţi, din care 53,5% smartphone-uri, în timp ce Nokia a comercializat 333,94 milioane de unităţi, iar Apple 130 de milioane de unităţi.

"Condiţiile economice dificile, schimbarea preferinţelor consumatorilor şi concurenţa intensă de pe piaţă au slăbit piaţa mondială a telefoanelor mobile. Vânzările globale au scăzut ultima dată în 2009", a declarat Anshul Gupta, analist la Gartner, într-un comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Vânzări,
telefoane,
smartphone-uri
/actualitate/vanzarile-de-telefoane-la-nivel-mondial-au-scazut-anul-trecut-pentru-prima-data-din-2009-10559956
10559956
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.