Care este valoarea acţiunilor deţinute de Daniel Dines la UiPath: 1 mld. dolari sau 5 mld. dolari? Care sunt ceilalţi acţionari din spatele producătorului de roboţi software pornit dintr-un apartament din Bucureşti

Postat la 13 aprilie 2021 53 afişări

Prospectul publicat de UiPath în vederea listării pe Bursa din New York include detalii şi despre structura acţionariatului pentru cel mai valoros start-up tech care a pornit vreodată din România, inclusiv despre deţinerile lui Daniel Dines, cofondator şi CEO al producătorului de roboţi software.

Prospectul publicat de UiPath în vederea listării pe Bursa din New York include detalii şi despre structura acţionariatului pentru cel mai valoros start-up tech care a pornit vreodată din România, inclusiv despre deţinerile lui Daniel Dines, cofondator şi CEO al producătorului de roboţi software.

Dines deţine, potrivit sursei citate, 27 de milioane de acţiuni clasa A, sau 6,6% din total, titluri care, la un preţ de 50 de dolari - ţinta maximă menţionată de companie pentru oferta de listare pe Bursa din New York, au o valoare de aproximativ 1,3 mld. dolari.

De asemenea, Dines mai deţine şi 82,4 milioane de acţiuni clasa B. Luând în calcul acelaşi preţ maxim anunţat de companie în cadrul IPO-ului, rezultă o valoare de 4,1 mld. dolari.

Daniel Dines va avea după listare aproape 90% din drepturile de vot din companie, ceea ce înseamnă că el va decide în continuare în ce direcţie va merge compania, arată prospectul de listare.

“Acţiunile din clasa B au 35 de voturi pe acţiune, iar acţiunile din clasa A, care fac obiectul ofertei de vânzare, au un vot pe acţiune. Directorul executiv Daniel Dines împreună cu entităţile sale controlate deţine toate acţiunile clasa B va deţine acţiuni reprezentând aproximativ 88,2% din puterea de vot după finalizarea acestei oferte. Drept urmare, Dines va avea capacitatea de a controla rezultatul discuţiilor care necesită aprobarea acţionarilor, inclusiv alegerea administratorilor şi aprobarea tranzacţiilor corporative semnificative, cum ar fi fuziunea sau vânzarea companiei noastre sau a activelor noastre, chiar dacă deţinerea sa de acţiuni reprezintă mai puţin de 50% din numărul agregat de acţiuni din capitalul nostru social. Această concentrare a proprietăţii va limita capacitatea altor acţionari de a influenţa problemele corporative şi ne poate determina să luăm decizii strategice care ar putea implica riscuri pentru dvs. sau care ar putea să nu fie aliniate cu interesele dumneavoastră”, conform prospectului.

Cum arată acţionariatul UiPath şi ce procente din producătorul de roboţi software au giganţii din lumea fondurilor investiţii tech

Odată cu publicarea prospectului pentru listarea la New York, UiPath – cel mai valoros start-up tech pornit din România - a publicat şi date despre structura acţionariatului, inclusiv despre procentele deţinute de giganţii din lumea fondurilor de capital de risc.

Urmăriţi în tabelul ataşat articolului procentele deţinute de principalii acţionari dar şi puterea de vot conferită de titluri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
actiuni,
actionari,
pornire,
producator

ALEPH STORY: Ponderea contractelor de muncă plătite cu salariul minim a crescut de la 7,5% în 2011 la 31,5% în 2019. O discuţie cu Adelina Mihai, jurnalist şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.