Vaccin livrat în cutii de pizza la Slobozia. Gheorghiţă, de la „seamănă” la „nu ştiam acest aspect”

Autor: Laura Buciu Postat la 05 ianuarie 2021 355 afişări

Vaccinul anti-COVID-19 a fost livrat la Spitalul din Slobozia în cutii de pizza, iar coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă spune că nu a ştiut acest aspect, însă, din punctul său de vedere este important să se respecte lanţul de frig.

Vaccin livrat în cutii de pizza la Slobozia. Gheorghiţă, de la „seamănă” la „nu ştiam acest aspect”

Dr. Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, în conferinţă de presă, despre situaţia de la Spitalul din Slobozia, unde vaccinul a fost livrat în cutii de pizza. Gheorghiţă a spus iniţial că „doar seamănă” cu acele cutii de pizza.

„Nu ştiu despre această situaţie. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza, într-adevăr, dar conţin cele 195 de flacoane. Este doar o întâmplare să semene foarte mult cu o cutie de pizza. Aşa sunt ele livrate. Un pachet conţine 5 astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze”, a răspuns Gheorghiţă.

La insistenţele jurnaliştilor, care i-au spus că pe cutiile care au ajuns la spital chiar scrie „pizza”, Valeriu Gheorghiţă a spus că important este să se respecte lanţul de frig.

„Vă cred. Nu ştiam acest aspect. Însă cred că acest aspect nu are legătură cu siguranţa cu care sunt transportate, este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul iniţial. Important este să se respecte lanţul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci sunt în cutii frigorifice care monitorizează în permanenţă temperatura. Acest lucru se poate proba în orice moment pentru că este datoria noastră de a asigura condiţiile lanţului de frig”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
gheorghiţă,
pizza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.