Ursula von der Leyen va vizita insula italiană Lampedusa invadată de migranţi

Autor: Petru Mazilu Postat la 16 septembrie 2023 36 afişări

Ursula von der Leyen va vizita insula italiană Lampedusa invadată de migranţi

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va deplasa duminică la Lampedusa. Insula italiană se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare de migranţi, iar localnicii şi premierul Italiei au cerut ajutorul UE.

„Preşedintele Von der Leyen se va deplasa mâine la Lampedusa la invitaţia premierului italian Meloni", a anunţat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, pe patforma X.

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a cerut vineri ca Uniunea Europeană să acţioneze în comun „cu o misiune navală dacă este necesar" pentru a împiedica migranţii din Africa de Nord să traverseze Mediterana.

Aproape 126.000 de migranţi au sosit în Italia până în prezent în acest an, aproape dublu faţă de aceeaşi dată din 2022. Lampedusa este zona cea mai aglomerată. Mii de migranţi au ajuns în această săptămână, depăşind populaţia permanentă a insulei.

Miniştrii de Interne ai Franţei, Germaniei şi Italiei, precum şi unii reprezentanţi ai UE au discutat sâmbătă, la telefon, despre problemele legate de migranţi, a declarat ministrul francez Gerald Darmanin. De asemenea, Germania a decis să continue să primească migranţii şi refugiaţii care sosesc în Italia, a declarat vineri ministrul de Interne Nancy Faeser, la două zile după ce a anunţat suspendarea acordului Roma.

Zeci de locuitori din Lampedusa au protestat sâmbătă împotriva unui plan de construire de noi tabere de corturi pentru a găzdui migranţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ursula von der leyen,
lampedusa,
migranţi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.