SUA expulzează zece diplomaţi ruşi şi anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei

Autor: Mihai Draghici Postat la 15 aprilie 2021 55 afişări

SUA expulzează zece diplomaţi ruşi şi anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei

Administraţia Joseph Biden a anunţat, joi, expulzarea a zece diplomaţi ruşi şi impunerea de noi sancţiuni împotriva Moscovei, din cauza ingerinţelor electorale şi atacurilor cibernetice.

"Preşedintele Joseph Biden a emis o ordonanţă executivă care conferă atribuţii suplimentare pentru a demonstra determinarea Administraţiei SUA de a riposta şi de a contracara toate activităţile negative ale Rusiei", a comunicat Casa Albă.

Washingtonul afirmă că sancţiunile sunt o reacţie la ingerinţele electorale ruse şi la atacurile cibernetice. Washingtonul a anunţat că atribuie Serviciului rus de Informaţii Externe atacurile cibernetice SolarWinds, care au vizat instituţii guvernamentale americane.

Măsurile anunţate joi includ expulzarea a zece diplomaţi ruşi, sancţionarea a şase companii ruse acuzate de activităţi cibernetice ilegale, precum şi a 32 de persoane şi entităţi implicate în tentative de ingerinţe electorale, conform agenţiei Associated Press.

În plus, Casa Albă a anunţat că Administraţia de la Washington utilizează canale diplomatice, militare şi din domeniul serviciilor de informaţii pentru a reacţiona la presupusele tentative ale Rusiei de a încuraja atacuri ale insurgenţilor talibani afgani asupra trupelor americane din Afganistan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
sancţiuni,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.