Universitatea Oxford testează vaccinul COVID-19 în rândul copiilor

Autor: Dorin Oancea Postat la 13 februarie 2021 21 afişări

Universitatea Oxford testează vaccinul COVID-19 în rândul copiilor

Universitatea din Oxford a lansat un studiu pentru a evalua răspunsul imun al vaccinului COVID-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu AstraZeneca Plc la copii, anunţă Reuters.

Noul studiu va determina dacă vaccinul este eficient pentru persoanele cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani, potrivit unei declaraţii trimise prin e-mail de la universitate.

Aproximativ 300 de voluntari vor fi înscrişi şi primele vaccinări sunt aşteptate luna aceasta, a spus Oxford.

Vaccinul Oxford / AstraZeneca cu două doze a fost considerat un „vaccin popular”, deoarece este mai ieftin şi mai uşor de distribuit decât alte produse similare.

AstraZeneca are ca obiectiv producerea a 3 miliarde de doze în acest an şi îşi propune să producă peste 200 de milioane de doze pe lună până în aprilie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
teste,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.