Ungureanu cere demisia lui Meleşcanu "de urgenţă": Este un gest elementar de respect faţă de românii din diaspora

Autor: Andi Manciu Postat la 16 noiembrie 2014 92 afişări

Prim-vicepreşedintele PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, duminică seară, că demisia ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, este un "gest elementar de respect" faţă de românii din diaspora pe care ACL în solicită de urgenţă.

"Este absolut scandalos ceea ce s-a întâmplat la votul cetăţenilor români din diaspora, iar ceea ce se întâmplă acum, în aceste momente, la Torino, unde cetăţenii români care aşteptau la coadă au fost împrăştiaţi cu gaze lacrimogene cu 20 de minute înainte de încheierea timpului de vot, şi la Paris, ne determină să cerem în mod apăsat demisia de urgenţă a ministrului Afacerilor Externe. Este în situaţia de faţă măcar un gest elementar de respect pentru cetăţenii români care au încercat să-şi exercite dreptul constituţional de a vota în afara ţării", a declarat Ungureanu.

Mai mulţi români care aşteptau să voteze în faţa secţiei din Torino, în jurul orei locale 20.45, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce, potrivit relatărilor unor persoane aflate acolo, jandarmii ar fi intervenit cu gaze lacrimogene.

Câteva sute de persoane se aflau, duminică, în jurul orei locale 20.45, în faţa secţiei de votare din Torino - Italia, unde la un moment dat au fost împrăştiate gaze lacrimogene.

Potrivit unor relatări ale românilor aflaţi la coadă pentru a-şi exercita dreptul la vot, gazele lacrimogene ar fi fost împrăştiate de către forţele de ordine italiene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGUREANU,
MELEŞCANU,
DEMISIE
/actualitate/ungureanu-cere-demisia-lui-melescanu-de-urgenta-este-un-gest-elementar-de-respect-fata-de-romanii-din-diaspora-13572784
13572784
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.