Unde-ţi poţi cumpăra cel mai ieftin iPhone din lume

Postat la 15 decembrie 2016 1177 afişări

Mulţi dintre noi am observat că preţurile la anumite electronice sunt foarte mari în România, comparativ cu pieţele vestice. Cât de mari? Suficient cât să ne asigure locul 32 în lume la preţul mediu al electronicelor. Ţara noastră ocupă, totuşi, locul şapte în clasamentul global al ţărilor cu cel mai ieftin iPhone şi locul doi în topul statelor cu cea mai ieftină consolă Xbox One. Aceste informaţii sunt cuprinse în „2016 Technology Price Index”, realizat de platforma de e-commerce Linio.com. Au fost analizate preţurile la 14 modele şi branduri de electronice populare, în 72 de ţări.

Preţul mediu la care se vinde iPhone în România este de 485 de euro, mai mare decât în ţări în care cetăţenii au putere de cumpărare mult mai mare, precum Finlanda (450 de euro) sau Japonia (390 de euro).  vem şi televizoare foarte scumpe. Preţul mediu la care este vândut un TV inteligent cu ecran de 40 de inchi în România este de 555 de euro, lucru care ne asigură locul 18 din 71 în topul celor mai scumpe state pe acest segment. Prin comparaţie, preţul mediu al unui astfel de dispozitiv este în Germania de doar 280 de euro. 

Per total, România ocupă locul 32 în lume la preţul mediu al electronicelor.

Cele mai ieftine electronice. În Angola este cel mai ieftin iPhone din lume, astfel un angolez trebuie să dea 379 de euro pe un iPhone pe când un singaporean trebuie să scoată din buzunar peste 900 de euro.

Cele mai scumpe electronice

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.