Una dintre cele mai vaccinate ţări se confruntă cu un nou focar COVID-19. 33% din cazuri au fost complet vaccinate

Postat la 15 mai 2021 569 afişări

Una dintre cele mai vaccinate ţări se confruntă cu un nou focar COVID-19. 33% din cazuri au fost complet vaccinate

În timp ce alte naţiuni se luptă pentru a-şi asigura suficiente vaccinuri, Seychelles se află în poziţia de invidiat de a fi imunizat deja mai mult de 61,4% din populaţie, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2.

În ultima lună, numărul cazurilor a crescut în arhipelagul Oceanului Indian, determinând autorităţile să impună restricţii în ţară. Datele publicate joi arată că există cel puţin 2.700 de cazuri active, dintre acestea, 33% au fost complet vaccinate, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Experţii şi oficialii locali spun că focarul din Seychelles nu este un semn că vaccinurile nu funcţionează.În orice caz, această situaţie este ca o avertizare că nici ţările cu niveluri ridicate de vaccinare nu trebuie să lase garda jos.

Cu aproape o lună în urmă, autorităţile din Seychelles erau atât de încrezătoare în gestionarea COVID-19, încât au renunţat la restricţiile pentru majoritatea turiştilor. A fost un pas crucial pentru o ţară în care turismul generează aproximativ 72% din PIB şi implică mai mult de 30% din populaţie. În acel moment, ţara a raportat mai puţin de 3.800 de cazuri şi 16 decese, potrivit CNN.

De atunci, totalul cazurilor a crescut la 9.184 de cazuri şi 32 de decese, potrivit cifrelor Ministerului Sănătăţii publicate joi la o conferinţă de presă.

Seychelles se bazează pe Sinopharm şi Covishield, fabricate în China, dar şi pe vaccinul AstraZeneca fabricat în India. Dintre toate persoanele complet vaccinate, 57% au primit Sinopharm, care a fost administrat acelor cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, în timp ce 43% au primit Covishield, care a fost administrat celor peste 60 de ani.

Aproximativ 37% din cazurile pozitive confirmate până pe 8 mai au fost complet vaccinate, a spus guvernul, deşi nu a publicat date despre ce vaccinuri au primit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinari,
cazuri,
confrunta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.