Una dintre cele mai iubite destinaţii turistice ale românilor ridică restricţiile COVID pentru sezonul turistic de vară

Autor: Dorin Oancea Postat la 13 aprilie 2022 125 afişări

Una dintre cele mai iubite destinaţii turistice ale românilor ridică restricţiile COVID pentru sezonul turistic de vară

Grecia a anunţat miercuri că restricţiile privind pandemia, cum ar fi purtarea măştii în interior şi certificatele COVID, vor fi ridicate pe perioada sezonului turistic de vară, iar autorităţile vor lua în considerare posibilitatea de a le reinstitui în septembrie, relatează Reuters.

Infecţiile cu coronavirus în Grecia s-au atenuat în ultimele săptămâni, autorităţile înregistrând marţi 15.000 de infecţii şi 64 de decese. Dintr-o populaţie de 11 milioane de locuitori, aproximativ 72% sunt complet vaccinaţi.

Sezonul turistic estival începe în Grecia de obicei după Paştele ortodox, care anul acesta cade pe 24 aprilie. Grecia se aşteaptă la un număr mare de vizitatori în acest an, iar oficialii prevăd venituri care vor atinge 80% din nivelurile din 2019, un an record înainte ca pandemia să oprească călătoriile.

Ministrul Sănătăţii, Thanos Plevris, a declarat că decizia de a relaxa restricţiile s-a bazat "pe datele epidemiologice şi pe sugestiile experţilor".

De la 1 mai până la 31 august, publicul nu va mai fi nevoit să prezinte certificate de vaccinare sau de îmbolnăvire cu coronavirus pentru a intra în spaţii închise sau deschise, cum ar fi restaurantele, iar autorităţile iau în considerare, de asemenea, ridicarea cerinţei de a prezenta un certificat digital COVID pentru a intra în ţară.

În plus, purtarea măştilor în interior nu va mai fi obligatorie începând cu 1 iunie, iar elevii se vor întoarce la cursuri după vacanţa de Paşte fără a mai fi nevoie să prezinte în mod regulat teste negative.

Plevris a precizat că toate măsurile vor fi reevaluate în septembrie.

Grecia, una dintre cele mai populare destinaţii turistice de vară din sudul Europei, a atras peste 33 de milioane de vizitatori în 2019, majoritatea din Marea Britanie şi Germania. Industria reprezintă aproximativ o cincime din economie şi angajează unul din cinci oameni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
restricţii,
sezon estival

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.