Una dinte cele mai mari ţări europene trece printr-un nou val de COVID-19

Autor: Andreea Tobias Postat la 22 iunie 2022 287 afişări

Una dinte cele mai mari ţări europene trece printr-un nou val de COVID-19

Franţa se confruntă cu un nou val de infecţii cu COVID-19 alimentat de noi variante ale bolii, a declarat miercuri şeful vaccinării franceze. Alain Fischer vrea să fie reintroduse măştile în transport.

Alain Fischer a declarat la France 2 că nu există nicio îndoială că există din nou o recrudescenţă a pandemiei în ţară, adăugând că este pentru reintroducerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în transportul public.

Noile infecţii au crescut constant de la sfârşitul lunii mai în Franţa, media pe 7 zile a cazurilor noi zilnice aproape că s-a triplat între cifra de 17.705 din 27 mai şi cea de 50.402 de marţi, potrivit Reuters.

Cu toate acestea, media este 7 ori mai mică decât recordul de 366.179 atins la începutul anului.

Numărul persoanelor spitalizate a scăzut sâmbătă la cel mai scăzut nivel din ultimele şase luni, de 13.876, dar a crescut cu 458 în ultimele trei zile, ajungând la 14.334, un maxim al ultimelor aproape trei săptămâni.

Bilanţul COVID din Franţa a crescut marţi cu 56 de morţi în 24 de ore, ajungând la 149.162.

Alte ţări europene, în special Portugalia, înregistrează, de asemenea, o creştere, din cauza a două noi subvariante Omicron BA.4 şi BA.5, care, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, sunt susceptibile de a deveni dominante în regiune.

Variantele nu par să implice un risc mai mare de îmbolnăvire severă decât alte forme de Omicron, dar, întrucât sunt ceva mai infecţioase decât acestea din urmă, ar putea duce la o creştere a spitalizărilor şi a deceselor, a declarat ECDC.

Tradiţional, există un decalaj de două săptămâni între noile cazurile şi tendinţele de spitalizare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franţa,
coronavirus,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.