Un spital olandez transportă pacienţii cu COVID-19 în Germania cu elicopterul

Autor: Alexandru Irimia Postat la 24 octombrie 2020 78 afişări

Un spital olandez transportă pacienţii cu COVID-19  în Germania cu elicopterul

Un elicopter a transportat un pacient diagnosticat cu COVID-19 din Olanda către o unitate germană de terapie intensivă din Germania, acesta fiind primul transport aerian internaţional în scopuri medicale.

Un elicopter a decolat, vineri, din Almere, Olanda, pentru a transporta un pacient infectat cu COVID-19 la o unitate de terapie intensivă din Germania vecină. Transferul reprezintă primul de acest fel de la începutul pandemiei de coronavirus.

Experţii susţin că numărul real de infecţii este probabil mult mai mare decât cel pe care guvernele ţărilor declară. Acest fapt se consemnează din cauza faptului că nu sunt efectuate teste pe scară largă şi majoritatea oamenilor sunt asimptomatici în prima fază a dezvoltării bolii.

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a avertizat vineri că ţările din emisfera nordică se află într-un „moment critic”, deoarece numărul infectărilor şi al deceselor continuă să crească.

„Următoarele câteva luni vor fi foarte dure, iar unele ţări se află pe o pantă periculoasă", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spital,
transport,
covid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.