Un şef al armatei ucrainene, ucis de o grenadă primită cadou la ziua de naştere

Autor: Petru Mazilu Postat la 07 noiembrie 2023 125 afişări

Asistentul şefului armatei ucrainene a fost ucis de o grenadă primită drept cadou la ziua de naştere. În urma exploziei a fost grav rănit şi fiul bărbatului, potrivit BBC.

Un şef al armatei ucrainene, ucis de o grenadă primită cadou la ziua de naştere

Maiorul Hennadiy Chastyakov, în vârstă de 39 de ani, a provocat explozia în momentul în care a deschis cadourile pe care le primisese de la colegii lui. El a murit, iar fiul său de 13 ani este grav rănit.

Ministrul de interne Ihor Klymenko a spus că băiatul s-a jucat cu inelul grenadei.

„Militarul a luat grenada de la copil şi a tras inelul, provocând o explozie tragică", a explicat ministrul ucrainean.

Explozia a fost descrisă drept un „accident tragic", dar confirmarea este aşteptată de la anchetatori. Poliţiştii au tras şi ei primele concluzii spunând că explozia din apartamentul familiei din Chaiky, la periferia vestică a Kievului, a avut loc „ca urmare a manipulării neglijente a muniţiei".

În timpul verificărilor făcute la faţa locului au fost descoperite alte cinci grenade primite cadou de la un coleg din armată împreună cu o sticlă de whisky.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grenadă,
cadou,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.