Un scriitor de Nobel, UMILIT pe un aeroport din România

Postat la 11 octombrie 2017 1106 afişări

Mărturie şocantă făcută la Iaşi la Festivalul Internaţional de Literatura şi Traducere Iaşi (FILIT) de Nuruddin Farah, unul dintre cei mai importanţi scriitori contemporani, candidat în mai multe rânduri la premiul Nobel pentru Literatură.

Un scriitor de Nobel, UMILIT pe un aeroport din România

Prozatorul şi dramaturgul Nurrudin Farah a povestit că pur şi simplu a fost umilit pe Aeroportul Otopeni în timp ce se deplasa spre Iaşi pentru a participa la FILIT.

Nurrudin Farah a arătat că a fost luat drept imigrant şi din acest motiv un funcţionar român l-a ţinut inutil timp de 25 de minute pe Aeroportul Otopeni supunându-l unui tratament umilitor.

"Am fost oprit pe Aeroportul Internaţional din Bucureşti imediat ce am vrut să intru În România. A venit un funcţionar de la imigrări şi m-a ţinut inutil 25 de minute fără Aeroport, punându-mi tot felul de Întrebări fără noimă. Mi-a văzut paşaportul şi a crezut că sunt imigrant. M-a Întrebat dacă am bani să trăiesc la Iaşi şi mi-a cerut să-i arăt. I-am spus că nu am bani dar am cărţi de credit şi că la Iaşi, cazarea şi masa sunt asigurate. Nu m-a crezut deşi i-am arătat cărţile de credit. Voia să vă apare pe voi românii de sălbaticul de mine", a povestit Nuruddin Farah, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.