Un sat spaniol îşi schimbă numele în Ucraina

Autor: Petru Mazilu Postat la 17 aprilie 2022 45 afişări

Un sat spaniol îşi schimbă numele în Ucraina în semn de solidaritate cu ucrainenii atacaţi de ruşi, anunţă Reuters.

Un sat spaniol îşi schimbă numele în Ucraina

Un sat paşnic cu pereţi albi din sudul Spaniei şi-a schimbat numele în Ucraina, în semn de solidaritate cu oamenii prinşi în conflict la peste 4.000 kilometri distanţă.

Pe un panou de la intrarea în sat, numele Ucraina a înlocuit Fuentes de Andalucia, iar alături a fost pictat steagul albastru şi galben al ţării din estul Europei.

Străzile din satul cu peste 7.100 de locuitori situat la est de Sevilla au fost redenumite Kiev, Odesa şi Mariupol.

„Obiectivul principal este de a sensibiliza opinia publică cu privire la conflictul din Ucraina, dar şi cu privire la ţările în care ţările sunt în război în vremurile actuale", a declarat Francisco Martinez pentru Reuters.

Martinez a spus că schimbarea numelui a fost mai mult decât un gest şi că sătenii au strâns 3.500 de euro în două zile pentru un centru de refugiaţi. Satul vrea să ofere adăpost pentru 25 de refugiaţi din Ucraina.

Pensionarul Rafael Osuna a declarat că ar primi un cuplu ucrainean în casa sa.

„Oamenii din Fuentes sunt foarte mândri de ceea ce facem. Întrucât locuiesc singur şi am o casă mare, m-am gândit să primesc un cuplu ucrainean pentru o vreme", a spus el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sat,
spania,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.