Un prototip al unei rachete SpaceX Starship a explodat în timpul unui test

Autor: Dorin Oancea Postat la 03 februarie 2021 28 afişări

Un prototip al rachetei Starship SpaceX a explodat în timpul unei încercări de aterizare, la câteva minute după o lansare experimentală la mare altitudine în Boca Chica, Texas, anunţă Reuters.

Un prototip al unei rachete SpaceX Starship a explodat în timpul unui test

Un accident asemănător a avut loc anterior. Starship SN9, care a explodat la aterizare, la fel ca SN8, a fost un model de test al rachetei dezvoltat de compania spaţială privată a antreprenorului miliardar Elon Musk menită să transporte oameni şi marfă în viitoarele misiuni spre Lună şi Marte.

Starship SN8, primul prototip care a zburat după o lansare la altitudine mare, a avut o soartă similară în decembrie.

„Trebuie doar să lucrăm puţin la aterizare”, a spus un purtător de cuvânt al companiei, adăugând: „Acesta este un zbor de testare, a doua oară când am zburat cu Starship în această configuraţie”.

Racheta Starship completă, care va avea o înălţime de 120 de metri, este vehiculul de lansare complet reutilizabil de nouă generaţie al companiei - centrul ambiţiilor lui Musk de a face călătoria spaţială la preţuri accesibile.

Un prim zbor orbital Starship este planificat pentru sfârşitul anului. Musk a spus că intenţionează să-l ducă pe miliardarul japonez Yusaku Maezawa în jurul lunii cu Starship în 2023.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
starship,
test,
explozie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.