Un profesor antivaccinist a fost concediat: “Marş afară. Şi îţi vorbesc cu marş pentru că aşa vrea muşchiul meu”

Postat la 16 noiembrie 2021 1059 afişări

Un profesor antivaccinist a fost concediat: “Marş afară. Şi îţi vorbesc cu marş pentru că aşa vrea muşchiul meu”

Augustin Cezar Vieru a fost eliberat din funcţie de Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” din Răducăneni, dar contestă decizia la Tribunal

* Profesorul preda Ştiinţe Sociale, dar făcea propagandă antivaccinistă la ore, cu manifestări extremiste. Se declară vicepreşedinte al partidului neo-legionar Noua Dreaptă

* Profesorul Vieru a absolvent de Filozofie la „Cuza” şi are doctorat, dar are comportament ultra-radical

* Cazul său a stat ascuns ani de zile în sistemul şcolar de stat: directoarea liceului din Răducăneni nu a divulgat nici acum ziariştilor motivele concedierii

* În urmă cu 4 ani, Augustin Vieru făcea propagandă anti-avort la şcoală şi prezenta elevelor de liceu, la ore, filme cu avorturi pentru a le „educa”

* Reacţia conducerii a fost doar de a-l detaşa la două şcoli generale afiliate Centrului Şcolar din Răducăneni

* Un profesor extremist, fanatizat, a rezistat ani de zile în sistem, supunând elevii de gimnaziu unor traume psihice inimaginabile

* Copiilor le scria pe grupul online că lasă corigent pe oricine îl contrazice. Le scrie că vaccinul omoară şi că o aduce pe Şoşoacă la Răducăneni, să „declanşeze uraganul”

* Copiii îl implorau în scris să-i lase să doarmă

* Inspectoratul Şcolar a tolerat ani de zile acest caz de natură psihiatrică, profesorul fiind îndepărtat extrem de târziu, la intervenţia hotărâtă a unui grup de părinţi

Liceul Teoretic Lascăr Rosetti din Răducăneni l-a dat afară pe profesorul de ştiinţe sociale Augustin Cezar Vieru, iar acesta a făcut contestaţie la Tribunalul Iaşi. Desfacerea contractului de muncă s-a produs intempestiv după ce, în perioada anterioară vacanţei de două săptămâni impuse de pandemie, acesta a făcut o campanie agresivă antivaccinistă cu elevii săi.

Elevă: „Lăsaţi-mă să dorm. Nu mai daţi mesaje”

Vieru a predat la clasele de gimnaziu ale şcolilor Bohotin şi Roşu, subordonate liceului din Răducăneni. Elevii şi părinţii s-au plâns de comportamentul profesorului, care i-a ameninţat, le-a vorbit urât şi le-a dat în permanenţă link-uri care prezentau cât de periculoase sunt vaccinurile anti-Covid 19.

„Lăsaţi-mă să dorm. Nu mai daţi mesaje că nu-mi pasă ce spuneţi”, îi spunea eleva Alexandra profesorului său, care punea pe grup link-uri cu proteste antivaccin.

„Sunt vicepreşedintele Partidului Noua Dreaptă, pentru cine nu ştia”, le mai spunea Augustin Vieru elevilor săi pe acelaşi grup. „Mai mult, eu am şi nr. doamnei senator Şoşoacă. Mă gândesc chiar să-i fac cunoscut acest caz. Şi are ea grijă apoi şi de doamna agresivă din seara asta. Poate vreţi un scandal de proporţii naţionale”, ameninţa Vieru pe grup.

Ameninţările au apărut după ce mama unui copil îi spusese: „Domnule profesor, vreau să cred că aici este doar o glumă proastă din partea dvs şi astăzi nu vă simţiţi ok. Nu cred că un profesor are asemenea discuţii cu elevii dumnealui”.

Citit mai multe pe www.reporteris.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mars,
concedieri,
profesor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.