Un primar din România a plecat pe jos la Bucureşti ca să-şi salveze localitatea. Va merge 10 zile

Postat la 21 septembrie 2017 525 afişări

Tudor Mihalache, primarul din Copşa Mică, spune că a pornit pe jos până la Bucureşti pentru a aduce apă potabilă în Copşa, dar şi pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la toate localităţile rămase fără apă curentă şi canalizare la zece ani după aderarea la Uniunea Europeană. ”Nu mă aştept la nimic după acest pelerinaj. Dar îl fac pentru a trage un semnal de alarmă. Jumătate din localităţile din România nu au apă curentă şi canalizare, la zece ani după aderarea la Uniunea Europeană. Nu e greu să mergi pe jos, dimpotrivă, e o plăcere. Am timp să mă gândesc la munca mea, la comunitate, la familie”, spune primarul din Copşa Mică.

Un primar din România a plecat pe jos la Bucureşti ca să-şi salveze localitatea. Va merge 10 zile

Tudor Mihalache a părăsit astăzi judeţul Sibiu, iar de la Câineni pleacă pe Drumul Regelui, spre Boişoara.

Copşa Mică este aproape de faliment după ce finanţarea de la Ministerul Mediului pentru apă şi canal a fost oprită, iar administraţia locală a fost data în judecată de constructor pentru lucrările neplătite.

 

Suma depăşeşte bugetul localităţii, iar situaţia financiară a localităţii este extrem de proastă, aproape de faliment. ”Am fost de multe ori în Capitală pentru a încerca să rezolv problema Apei. Mii de kilometri degeaba, pentru că guvernele noastre n-au înţeles cât de importantă este apa potabilă în secolul XXI, mai ales când trăim într-o comunitate europeană. Oricine poate înţelege dacă e ceva imposibil, dar nu este.  Este frustrant să trăieşti cu senzaţia că guvernele şi structurile sale depun eforturi tocmai pentru a împiedica normalul”, a spus Tudor Mihalache, scrie turnulsfatului.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
primar,
romania,
plecare,
apa,
copsa mica,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.