Un primar din Giurgiu a dat afară 45 de copii dintr-o tabără să-şi cazeze rudele

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 februarie 2023 127 afişări

Un primar din Giurgiu a dat afară 45 de copii dintr-o tabără să-şi cazeze rudele

Un primar din judeţul Giurgiu a fost trimis în judecată, alături de alte persoane, suspectat că a dat afară 45 de copii dintr-o tabără organizată cu fonduri europene ca să îşi cazeze acolo rudele.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ţaga Marian, la data faptelor primar al comunei Vedea, judeţul Giurgiu, pentru folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi fals intelectual, a Cristinei Daniela Tudor, la data faptelor director al Şcolii Gimnaziale „Apostol Arsache”, suspectă de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi fals intelectual, a lui Şerban Alexandru, la data faptelor viceprimar al comunei Vedea, judeţul Giurgiu, pentru complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi fals intelectual, şi a lui Stelian Coardă, la data faptelor angajat al primăriei comunei Vedea, judeţul Giurgiu, bănuit de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi fals intelectual.

În judecată a fost trimisă şi o companie pentru complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi complicitate la fals intelectual.

În rechizitoriu se arată că, în 2019, Şcoala Gimnazială „Apostol Arsache” din comuna Vedea, judeţul Giurgiu, condusă de Tudor Cristina Daniela, s-a calificat în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene prin care elevii acesteia urmau să beneficieze de o tabără de 7 zile în Staţiunea Rânca, judeţul Gorj, activitate care, din cauza pandemiei, a fost amânată până în anul 2021.

Concret, tabăra a fost organizată de SC Hofner Com S.R.L, în perioada 5 – 11 iulie 2021, pentru 45 elevi şi 5 însoţitori, conducătorul grupului fiind directorul Şcolii Gimnaziale „Apostol Arsache”, Tudor Daniela Cristina.

În momentul în care grupul de copii şi profesori a ajuns la pensiune, elevii ar fi fost anunţaţi că vor sta de fapt doar 4 nopţi din totalul celor 6.

Pe 9 iulie 2021, după plecarea copiilor din tabără, la pensiunea respectivă s-ar fi cazat, până în data de 11.07.2021, Ţaga Marian împreună cu mai multe persoane (rude şi prieteni), fără însă ca vreuna dintre acestea să achite vreo sumă de bani pentru cazare şi masă, aceste servicii fiind acoperite din fondurile nerambursabile destinate elevilor, arată DNA.

De asemenea, în perioada 5 – 9 iulie 2021, la pensiune s-ar fi cazat alte cinci persoane, invitate de Tudor Daniela Cristina, costurile cu cazarea şi masa fiind acoperite tot din fondurile nerambursabile destinate elevilor.

„Ulterior, la data 12.07.2021, edilul Ţaga Marian împreună cu ceilalţi inculpaţi, persoane fizice, ar fi aprobat un proces-verbal de recepţie servicii de organizare tabără de vară, în care ar fi atestat în mod nereal că acea activitate s-ar fi desfăşurat conform condiţiilor în baza cărora au fost obţinute fondurile europene. Înscrisul respectiv împreună cu alte documente ar fi fost depuse de SC Hofner Com S.R.L la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene care a decontat suma de 53.298 lei, aferentă organizării taberei. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene s-a constituit parte civilă cu suma menţionată mai sus”, transmite sursa citată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primar,
tabără,
judecată

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.