Un paradis neatins în Turcia – Valea Fluturilor - GALERIE FOTO

Postat la 03 iulie 2015 1244 afişări

În jur de 100 de specii de fluturi sunt locuitorii unei zone paradiziace din Turcia, numită, reprezentativ, Valea Fluturilor. În această oază timpul pare să stea în loc, creând un spaţiu propice acestor vietăţi, potrivit BBC. 

Aflată la 500 de km de altă zonă faimoasă a Turciei, Lycian Way, şi cu deschidere la mare, zona de 86.000 mp găzduieşte numeroase  specii de fluturi coloraţi. Guvernul turc a stabilit în 1987 ca zona să fie considerată rezervaţie naturală, cu scopul de a proteja fluturii şi flora locală. Aici este interzisă prin lege construirea de clădiri, fiind premise doar corturile. De asemenea, locul prosperă în bogăţii naturale precum măsline, lămâi, portocale, piersici şi multe altele.

Timp de opt luni pe an, între aprilie şi noiembrie, grupuri mici vizitează zona doar pentru a se relaxa în natură. Programul zilnic al acestora începe cu vizionarea răsăritului şi se încheie cu practici de yoga pe muzică relaxantă. După lăsarea serii, Valea fluturilor aparţine celor care vor să îşi petreacă noaptea sub sele. Telefoanele mobile şi laptopurile nu îşi au locul în această zonă, singura sursă de electricitate fiind folosită aici doar în locurile de servire a mesei. De două ori pe zi, turiştii se desfată cu mâncare bio, proaspătă, în stil mediteranean.

La un capăt al plajei, turiştii pierd timpul  într-un bar construit din pietre, unde ziua beau bere, iar seara urmăresc apusul. În celălalt capăt, alţii se adăpostesc de căldură într-un restaurant specific, savurând specialităţi din fructe de mare.

Pentru unii, Valea Fluturilor reprezintă locul perfect de a evada din oraşele aglomerate pentru câteva săptămâni sau luni. Pentru alţii este o experienţă unică de a vizita un loc care pare a se afla într-o altă lume. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-paradis-neatins-in-turcia-valea-fluturilor-galerie-foto-14534658
14534658
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.