Un oraş din Italia oferă 30.000 de euro celor care se mută acolo

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 ianuarie 2023 395 afişări

Un oraş din Italia oferă 30.000 de euro celor care se mută acolo

Există un orăşel din Italia care oferă 30.000 de euro celor care aleg să se mute acolo. „Oraşul uleiului” se află la doar 9 kilometri de marea cristalină şi de plajele din Maldivele din Salento.

În ultimii ani, în Italia au existat numeroase iniţiative promovate de sate şi oraşe mici aflate în pericol de abandon, care intenţionează să îşi repopuleze teritoriile. Propunerea de a vinde case cu 1 euro pentru a aduce noi locuitori în satele nelocuite a fost un succes internaţional, iar astfel de iniţiative sunt din ce în ce mai numeroase. Cea mai recentă propunere vine din Presicce, în Puglia, care oferă 30.000 de euro celor care aleg să se mute acolo.

Presicce va plăti 30.000 de euro oricărei persoane care decide să cumpere o casă şi să se stabilească acolo. Scopul este de a repopula oraşul, unde rata natalităţii este la cel mai scăzut nivel şi unde există puţin peste 5.000 de locuitori, scrie travel.thewom.it.

Fondurile pentru plata noilor locuitori provin din recenta fuziune a comunei Presicce cu Acquarica, căreia i se va aloca peste un milion de euro pe an.

Nu au fost încă definite toate condiţiile de alocare a celor 30.000 de euro. Suma a fost calculată pe baza unui cost de 500 de euro pe metru pătrat pentru o casă în centrul localităţii Presicce şi un maxim de 25.000 de euro pentru renovarea casei.

Presicce are multe avantaje: se află la doar 9 km de marea cristalină şi de plajele de nisip din Maldivele din Salento şi de Marine di Ugento şi este considerat unul dintre cele mai frumoase sate din Italia.

Municipiul este cunoscut sub numele de Oraşul uleiului şi Oraşul Hypogea pentru numărul mare de plantaţii de măslini de calitate şi pentru numeroasele camere săpate în subteran, folosite adesea ca mori de ulei de către fermieri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oraş,
italia,
30.000 de euro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.