Un milionar ceh este anchetat pentru că ar fi condus cu 417 km/h pe o autostradă în Germania

Autor: Dorin Oancea Postat la 08 februarie 2022 52 afişări

Germania este renumită pentru faptul că nu are limite de viteză pe anumite porţiuni de autostradă, însă un milionar ceh care a condus cu 417 km/h pare să fi atins limita tolerabilă, scrie BBC.

Un milionar ceh este anchetat pentru că ar fi condus cu 417 km/h pe o autostradă în Germania

Radim Passer este în prezent investigat pentru modul în care a condus pe o autostradă din landul Saxonia-Anhalt.

Biroul procurorului din Stendal a declarat că a lansat o anchetă privind incidentul potenţial ilegal.

Şoferul riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani sau o amendă, potrivit rapoartelor.

Passer a postat pe YouTube videoclipuri cu aparenta sa plimbare din vara trecută cu un Bugatti Chiron pe A2, între Berlin şi Hanovra, atrăgând atenţia asupra incidentului.

În videoclipuri, vitezometrul maşinii pare să afişeze o viteză de până la 417 km/h.

În comentarii, Passer spune: "Era vizibilitate pe toată porţiunea. Siguranţa a fost o prioritate, aşa că circumstanţele trebuiau să fie sigure pentru a merge". El adaugă că deplasarea a avut loc la ora 04:50 într-o duminică dimineaţa şi că a mai trecut cu maşina, mai devreme, pe acea porţiune de autostradă.

Poliţia a lansat o investigaţie după ce presupusa încălcare a fost raportată în presa germană.

Conform codului penal, o deplasare poate constitui în continuare o infracţiune dacă şoferul "se deplasează cu o viteză inadecvată şi într-un mod care încalcă în mod grav codul rutier şi este imprudent".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
milionar,
viteză,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.