Un milion de tone de adezivi şi mortare uscate au fost produse de AdePlast la Ploieşti

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 24 iunie 2014 170 afişări

Un milion de tone de adezivi şi mortare uscate au fost produse de AdePlast la Ploieşti

AdePlast a produs, în perioada septembrie 2008 - iunie 2014 în fabrica de adezivi şi mortare uscate de pe platforma din Ploieşti, peste 1 milion de tone de produs finit. Capacitatea de producţie a fabricii instalate este de 450.000 tone/an, iar lunile la care fabrica este obligată să lucreze aproape de capacitatea maximă sunt iulie-septembrie. Dacă ar fi să calculăm cantitatea produsă, în saci de 30 kg, ar fi vorba de aproape 34 milioane de saci, câte unul pentru pentru fiecare bulgar, român sau moldovean.

Fabrica de adezivi şi mortare uscate de pe platforma industrială de la Ploieşti a fost inaugurată în septembrie 2008, după o primă investiţie de aproximativ 20 milioane de euro. Ulterior, au fost investite aici alte câteva milioane de euro pentru creşterea şi diversificarea capacităţii de producţie şi modernizarea fabricii. Fabrica este una dintre cele mai moderne fabrici la nivelul AdePlast dar şi la nivel european.

AdePlast a înregistrat în primele 3 luni ale anului o cifră de afaceri de 47,2 milioane de lei, în creştere cu 65 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

AdePlast are trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

Oradea. Capacitatea de producţie este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea  şi tencuieli decorative pe an  şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă şi capacitatea de producţie de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

Ploieşti. Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cub, la care se adaugă  fabrica de vopsea, tencuieli decorative şi lacuri şi emailuri pe bază de apă, cu capacitate de 50.000 tone pe an.

Roman. AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi  o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-milion-de-tone-de-adezivi-si-mortare-uscate-au-fost-produse-de-adeplast-la-ploiesti-12826014
12826014
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.