Un miliardar japonez caută opt persoane cu care să zboare pe lună

Autor: Dorin Oancea Postat la 03 martie 2021 32 afişări

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a invitat opt ​​persoane să i se alăture pentru o călătorie în jurul lunii cu o navă SpaceX a lui Elon Musk, relatează BBC.

Un miliardar japonez caută opt persoane cu care să zboare pe lună

„Vreau ca oameni din toate mediile să se alăture”, a spus el într-un videoclip pe Twitter, unde a distribuit şi un link către aplicaţie.

El a spus că va plăti pentru întreaga călătorie, astfel încât cei care vin la bord vor zbura gratuit.

Misiunea, numită dearMoon, este programată pentru 2023.

Solicitanţii trebuie să îndeplinească două criterii: ar trebui să promoveze „orice activitate” se desfăşoară pentru „a ajuta şi alte persoane şi o societate mai bună” şi sunt „dispuşi să sprijine alţi membri ai echipajului care împărtăşesc aspiraţii similare”, a spus el.

„Am cumpărat toate locurile, aşa că va fi o călătorie privată”, a adăugat miliardarul.

Maezawa, un magnat al modei şi colecţionar de artă, a spus anterior că intenţionează să invite „artişti” pentru călătoria cu racheta Starship, dar că actualul proiect „va oferi oamenilor din întreaga lume şansa de a se alătura acestei călătorii”.

„Dacă te vezi artist, atunci eşti artist”, a spus el.

Anul trecut, el a lansat, de asemenea, o căutare pentru o nouă iubită care să i se alăture în călătorie, dar a anulat din cauza „sentimentelor mixte”.

În 2018, Maezawa a fost ales drept primul pasager privat care urmează să zboare în jurul lunii de către SpaceX, compania deţinută de Elon Musk.

Preţul pe care Maezawa a acceptat să-l plătească pentru biletul său de spaţiu nu a fost dezvăluit, dar, potrivit spuselor lui Musk, au fost „mulţi bani”.

Planificată pentru 2023, misiunea va fi prima călătorie a oamenilor spre lună din 1972.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
călătorie spaţială,
miliardar,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.