Un laureat al premiului Nobel îşi pierde titlurile academice. Care este motivul

Postat la 14 ianuarie 2019 50 afişări

Controversatul genetician american James Watson, care a câştigat premiul Nobel pentru medicină în 1962, pentru descoperirea structurii ADN-ului, îşi pierde o parte dintre titlurile academice în urma unor comentarii cu caracter rasist, potrivit The Guardian.

Un laureat al premiului Nobel îşi pierde titlurile academice. Care este motivul

Reprezentanţii The Cold Spring Harbor Laboratory din New York au anunţat că vor revoca toate titlurile acordate geneticianului, în vârstă de 90 de ani, ale cărui comentarii privind legătura dintre rasă şi inteligenţă au fost considerate de instituţie "groaznice". James Watson a condus instituţia timp de mai mulţi ani.

 

James Watson a câştigat premiul Nobel pentru medicină în 1962, după ce a descoperit, în 1953, împreună cu Francis Crick şi Maurice Wilkins, structura în formă de spirală dublă a acidului dezoxiribonucleic (ADN). Studiul lor este considerat una dintre dintre descoperirile ştiinţifice majore din istoria omenirii.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
titluri,
nobel,
premiu,
academie,
pierdere,
laureat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.