Un investitor român de 94 de ani a ajuns să deţină 5% din Oil Terminal Constanţa.De la începutul anului, acţiunile Oil Terminal s-au dublat

Postat la 02 martie 2017 223 afişări

Un investitor român de 94 de ani a ajuns să deţină 5% din Oil Terminal Constanţa.De la începutul anului, acţiunile Oil Terminal s-au dublat

​Dumitrescu Sebastian Valentin, 94 de ani, a cumpărat pe 27 februarie un pachet de aproximativ 12 milioane de acţiuni la Oil Terminal Constanţa, cel mai mare operator în vehicularea produselor petroliere la Marea Neagră, el majorându-şi participaţia de la 3,3% la 5,4%.

Astfel, deţinerea sa, mai mare de 5% a fost raportată pe Bursa de Valori Bucureşti, acolo unde sunt tranzacţionate acţiunile Oil Terminal.

Veteranul investitor are un număr de 32 milioane de acţiuni la OIL Terminal ceea ce înseamnă o deţinere de aproximativ 6 milioane de lei (1,3 mil. euro).

​ZF a scris ieri că Fondul Proprietatea şi-a redus deţinerea la companie de la 5,4% la 3,8%, ceea ce a determinat creşterea preţului acţiunilor OIL cu 15% faţă de şedinţa precedentă, la maximul din 2013 încoace. Fondul a vândut la preţul de 0,151 lei/acţiune. Principalul acţionar la Oil Terminal este statul român. 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.