Un bărbat a murit după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca. Ministerul Sănătăţii, precizări de ultimă oră

Postat la 19 martie 2021 1011 afişări

Un bărbat a murit după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca. Ministerul Sănătăţii, precizări de ultimă oră

Un bărbat în vârstă de 70 de ani din Republica Moldova a încetat din viaţa la câteva zile distanţă după ce s-a vacinat anti-COVID cu serul de la AstraZeneca. Ministerul Sănătăţii a făcut precizări de ultimă oră în acest caz.

Originar din satul Horjeşti, raiul Hânceşti, bărbatul era angajat în sistemul de educaţie, ca şofer de autobuz şcolar. El a fost cel care a insistat să fie vaccinat anti-COVID. Prin intermediul unui comunicat, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale din Republica Moldova anunţă că bătrânul a primit doza de la AstraZeneca pe 16 martie.

“În urma vaccinării lucrătorilor medicali, reieşind din dozele de vaccin rămase şi evaluând riscul pierderii dozelor, persoana a fost invitată pentru vaccinare. Timp de 15 minute după vaccinare, nu a fost înregistrată nicio reacţie adversă. În următoarele 24 de ore, la fel, persoana nu a prezentat reacţii adverse postvaccinale. Comitetul de Evaluare a Evenimentelor Adverse Post-imunizare nu a recepţionat nicio informaţie despre oricare reacţii adverse post-imunizare, înregistrate în cazul persoanei menţionate”, precizează Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
minister,
ministerul sanatatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.