Un alt lanţ de restaurante SE PRĂBUŞEŞTE. Mii de oameni ar putea rămâne fără loc de muncă

Postat la 18 aprilie 2018 34309 afişări

Un alt lanţ de restaurante SE PRĂBUŞEŞTE. Mii de oameni ar putea rămâne fără loc de muncă

Lanţul de restaurante Bertucci's a cerut intrarea în faliment şi se pregăteşte să închidă mai multe restaurante.

Bertucci's s-a bucurat în trecut de mare succes, acest fapt dorându-se în principal faptului că foloseşte cuptoare cu lemne pentru a coace pizza.

În prezent, compania mai operează 59 de unităţi, dar reprezentanţii au avertizat că acestea s-ar putea închide curând dacă nu se găseşte un investitor care să preia lanţul.

Lanţul de restaurante Bertucci's a trecut deja printr-un amplu proces de restructurare, reuşind să reducă costurile ce peste 5 milioane de dolari ca urmare a concedierilor. Situaţia financiară nu a putut însă fi îndreptată, iar vânzările au scăzut sub nivelul înregistrat în 2011.

"Ca urmare a creşterii în popularitate a anumitor restaurante şi a suprasaturării industriei în general, lanţul Bertucci's a fost afectat de un trend negativ", a transmis compania în cererea de intrare în faliment. "Consumatorii au astăzi mult mai multe variante, iar cei mai mulţi aleg varianta ieftina sau pe cea mai rapidă."

Reprezentanţii Bertucci's spun că au încercat să vândă bunurile firmei de investiţii Right Lane Dough, dar nu s-a ajuns încă la o înţelegere.

Bertucci's are peste 4,200 de angajaţi, în vreme ce datoriile se ridică la aproximativ 119 milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.