Ultimul bilanţ al morţilor în urma cutremurului din Turcia

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 februarie 2023 732 afişări

Ultimul bilanţ al morţilor în urma cutremurului din Turcia

Peste 1.200 de persoane au murit în Turcia şi Siria în urma cutremurului puternic cu magnitudinea de 7,8 grade care s-a produs în Turcia luni dimineaţă. Alte mii de persoane sunt rănite în ambele ţări.

Cel puţin 912 persoane au murit în Turcia, a declarat luni preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan într-un discurs televizat. În Turcia, Erdogan a estimat numărul total de răniţi la 5.383, potrivit CNN.

Echipele de salvare din Turcia au salvat peste 2.400 de persoane de sub dărâmături, a declarat Erdogan. În Turcia, în jur de 9.000 de persoane lucrează în acest moment la operaţiunile de căutare şi salvare, urmând să se alăture şi alte persoane, a adăugat liderul turc. Nu se ştie câte persoane se mai află sub dărâmături.

Cutremurul de luni este cel mai mare dezastru care a lovit Turcia din 1939 încoace, a spus preşedintele ţării. În 1939, aproximativ 30.000 de persoane au fost ucise şi peste 110.000 de clădiri au fost distruse de un cutremur la fel de puternic.

În Siria, cel puţin 386 de persoane au murit, dintre care 239 în regiunile Alep, Hama, Latakia şi Tartus, a anunţat televiziunea de stat siriană. Grupul „Căştile albe", cunoscut oficial sub numele de Apărarea Civilă siriană, a raportat şi cel puţin 147 de morţi în zonele controlate de opoziţie din nord-vestul Siriei.

Alte sute de persoane au fost rănite în urma cutremurului. 648 de răniţi sunt în Alep, Hama, Latakia şi Tartus, a raportat televiziunea de stat siriană. Alte 340 de răniţi sunt în zonele controlate de opoziţie, au adăugat Căştile Albe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
victime,
cutremur,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.