ULTIMA ORĂ: Noi cazuri de COVID-19 în şcoli. Un profesor şi trei elevi din Sectorul 4 au fost testaţi pozitiv la virusul SARS-COV-2

Autor: Laura Buciu Postat la 11 februarie 2021 81 afişări

În trei şcoli din Sectorul 4 al Capitalei se suspendă cursurile, după ce un profesor şi trei elevi au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, au anunţat, joi, reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

ULTIMA ORĂ: Noi cazuri de COVID-19 în şcoli. Un profesor şi trei elevi din Sectorul 4 au fost testaţi pozitiv la virusul SARS-COV-2

La nicio săptămână de la redeschiderea şcolilor, în Sectorul 4 au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor, transmit reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 al Capitalei.

Este vorba de un elevi din clas a IV-1 de Şcoala Gimnazială nr. 190, un elev din clasa I de la Şcoala Gimnazială nr. 113 şi un elev din clasa a III-a de la Şcoala Gimnazială nr. 79.

ŞI un profesor a fost confirmat cu COVID-19, la la Şcoala Gimnazială nr.129.

În unităţile de învăţământ unde sunt copii cu COVID-19, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

În privinţa cazului în care a fost confirmat un profesor, prevederile legale în vigoare arată că”la apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB şi care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacţii direcţi ai acestora şi va decide împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune suspendarea activităţilor didactice la nivelul unităţii de învăţământ”.

Un alt caz de COVID-19 la elevi a fost înregistrat la Şcoala „Sf. Andrei” din Sectorul 6, în cazul unei eleve din clasa a II-a.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
profesor,
elev,
covid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.