Ultima mişcare a lui Putin. Decizia luată pentru Ucraina

Autor: Laura Buciu Postat la 15 martie 2022 1217 afişări

Ultima mişcare a lui Putin. Decizia luată pentru Ucraina

Ministerul Apărării a declarat că Rusia ar putea încerca să organizeze un „referendum" în Herson, ca parte a planurilor de a legitima zona ca republică separatistă. Mai multe demonstraţii au avut loc în ultimele zile în oraşele ocupate, scrie Sky News.

Mai multe demonstraţii au avut loc în ultimele zile în oraşele Herson, Melitopol şi Berdyansk, ocupate de Rusia, potrivit serviciilor secrete britanice.

În timpul protestelor de luni, din oraş, forţele ruseşti ar fi tras focuri de avertisment pentru a dispersa protestatarii paşnici.

Rusia a recunoscut deja regiunile controlate de separatişti Doneţk şi Luhansk din estul Ucrainei ca republici separatiste, dar Occidentul a refuzat să facă acest lucru.

Acum ar putea organiza un nou „referendum”, ca parte a planurilor de a legitima Hersonul ca republică separatistă.

De asemenea, Rusia şi-a instalat propriul primar în Melitopol, în urma răpirii predecesorului său ucrainean săptămâna trecută, în timp ce primarul din Dniprorudne ar fi fost, de asemenea, răpit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
referendum,
herson,
republică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.