UE ameninţă că blochează exporturile AstraZeneca. Ursula von der Leyen: Respectaţi contractul!

Autor: Beatrice Dumitru Postat la 20 martie 2021 379 afişări

Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a avertizat, sâmbătă, că va bloca exporturile AstraZeneca în cazul în care UE nu va primi stocurile planificate aşa cum a fost stabilit prin contract. „Respectaţi contractul pe care îl aveţi cu Europa înainte de a începe să livraţi în alte ţări”.

UE ameninţă că blochează exporturile AstraZeneca. Ursula von der Leyen: Respectaţi contractul!

Ursula von der Leyen a spus că UE are opţiunea de a interzice toate exporturile planificate.

„Avem opţiunea de a interzice toate exporturile planificate. Acesta este mesajul pe care îl transmitem către AstraZeneca: Respectaţi contractul dvs. cu Europa înainte de a începe să livraţi în alte ţări”, a declarat Ursula von der Leyen într-un interviu acordat grupului german de presă Funke, citat de Le Figaro.

AstraZeneca ar trebui să livreze în trimestrul al doilea un număr de 70 de milioane de doze de vaccin, mult sub cele 180 de milioane de doze promise în contractul semnat cu UE.

În primul trimestru, UE a primit circa 30 de milioane de doze ale serului AstraZeneca, faţă de cele 90 de milioane prevăzute în contract.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
export,
ursula von der leyen,
astrazeneca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.