UE acuză Rusia că a mobilizat peste 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei

Autor: Mihai Draghici Postat la 19 aprilie 2021 68 afişări

Rusia a mobilizat peste 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, a declarat, luni, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

UE acuză Rusia că a mobilizat peste 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei

"Sunt peste 150.000 de militari ruşi staţionaţi în apropierea frontierelor Ucrainei şi în regiunea Crimeea. Riscul escaladării situaţiei este evident", a afirmat Josep Borrell Fontelles, conform agenţiei Reuters.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a participat, luni, prin videoconferinţă, la o reuniune a Consiiului UE pentru Afaceri Externe.

"La reuniunea Consiliului UE pentru Afaceri Externe desăşurată astăzi, le-am prezentat colegilor informaţii despre acţiunile periculoase ale Rusiei. Am propus un plan gradual pentru a descuraja Rusia să amplifice criza. Principalul element: pregătirea unui nou set de sancţiuni sectorale. Sancţiunile individuale nu mai sunt suficiente", a afirmat Dmitro Kuleba, conform site-ului Ukrinform.net.

Totuşi, Josep Borrell Fontelles a declarat că Uniunea Europeană nu pregăteşte, pentru noment, noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ue,
rusia,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.