Ucraina va dovedi că Putin este un "criminal de război" - procurorul general

Autor: Dorin Oancea Postat la 27 februarie 2022 25 afişări

Ucraina va dovedi în faţa unui tribunal corect că preşedintele rus Vladimir Putin este "principalul criminal de război" al secolului XXI, a declarat duminiă procurorul general Iryna Venediktova la televiziunea ucraineană. 

Anterior, Ucraina a declarat că a depus o plângere împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie.

Între timp, procuratura rusă a avertizat că oricine oferă asistenţă financiară sau de altă natură unui stat străin sau unei organizaţii internaţionale care vizează securitatea Rusiei ar putea fi condamnat pentru trădare, riscând o pedeapsă maximă de 20 de ani.

"Fiecare faptă de acordare de asistenţă financiară sau de altă natură... va fi evaluată din punct de vedere juridic", a precizat aceasta într-o declaraţie în a patra zi a ceea ce Rusia descrie ca fiind o operaţiune militară în Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uccraina,
putin,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.