Ucraina nu vrea să demineze Portul Odesa, de teama unui atac al Rusiei

Autor: Mihai Draghici Postat la 08 iunie 2022 24 afişări

Ucraina nu vrea să demineze Portul Odesa, de teama unui atac al Rusiei

Autorităţile ucrainene refuză să demineze Portul Odesa, de teamă că armata rusă ar putea profita de situaţie pentru a lansa un atac, informează cotidianul Le Figaro.

"Dacă deminăm principalul port al ţării, Rusia va vrea să atace, visează să paraşuteze trupe", a declarat miercuri Serghei Bratciuk, purtătorul de cuvânt al Administraţiei regionale Odesa.

"Flota rusă a Mării Negre pare să se retragă spre regiunea anexată Crimeea. Dar, dacă deminăm Portul Odesa, va merge imediat acolo", a atras atenţia oficialul ucrainean.

Ucraina susţine că navele care transportă cereale nu pot părăsi porturile de la Marea Azov şi Marea Neagră din cauza blocadei instituite de Rusia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
rusia,
teama,
armata,
autoritati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.