Uber nu mai are licenţă în Londra. Compania e acuzată că le permite şoferilor neautorizaţi să transporte pasageri

Autor: Departamentul Economic Postat la 25 noiembrie 2019 39 afişări

Uber şi-a pierdut luni licenţa de funcţionare din Londra, pentru a doua oară în mai puţin de doi ani, deoarece autoritatea de reglementare a oraşului a declarat că aplicaţia de taxi nu este „potrivită şi adecvată”, punând în pericol pasagerii, anunţă Reuters.

Uber nu mai are licenţă în Londra. Compania e acuzată că le permite şoferilor neautorizaţi să transporte pasageri

O modificare a sistemelor Uber a permis şoferilor neautorizaţi să îşi încarce fotografiile în conturile altor şoferi, ceea ce înseamnă că ar putea lua pasageri ca şi cum ar fi şoferul autorizat, ceea ce s-a întâmplat în cel puţin 14.000 de călătorii, a declarat Transport for London (TfL).

"Este inacceptabil faptul că Uber a permis pasagerilor să folosească maşini cu şoferi fără licenţă şi neasiguraţi", a declarat luni Helen Chapman, directorul autorităţii de licenţiere, reglementări şi taxări din TfL,

Licenţa companiei a expirat luni.

Compania cu sediul în Silicon Valley are la dispoziţie 21 de zile pentru a contesta decizia şi poate continua să funcţioneze pe tot parcursul procesului, care poate include acţiuni în instanţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UBER,
LICENŢĂ,
LONDRA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.