Turcia se retrage din convenţia de la Instanbul. Femeile au ieşit în stradă să protesteze

Autor: Elena Gusa Postat la 02 iulie 2021 196 afişări

Erdogan a retras Turcia de Convenţia de la Istanbul, semnată în 2011. Convenţia obligă statele semnatare să combată toate formele de violenţă contra femeilor. Protestele femeilor din Turcia nu l-au convis pe Erdogan să nu părăsească Convenţia.

Turcia se retrage din convenţia de la Instanbul. Femeile au ieşit în stradă să protesteze

Mii de femei au protestat în Piaţa TaKsim din Istanbul, faţă de decizia preşedintelui Erdogan de a retrage Turcia din tratatul de combatere a violenţei contra femeilor.

Nu a fost prima oară când au făcut asta, iar de această dată nimic nu îl mai poate îndupleca pe Erdogan.

Decizia a intrat deja în vigoare şi vine în contextul în care numărul cazurilor de feminicid din Turcia creşte în fiecare an. Dar Erdogan spune că tratatul subminează valorile tradiţionale şi normalizează homosexualitatea.

Amnesty International transmite că tratatul duce Turcia cu zece ani în urmă.

„Unele grupuri încearcă să prezinte retragerea noastră oficială din Convenţia de la Istanbul pe 1 iulie ca pe un pas în spate. La fel cum lupta noastră cu violenţa împotriva femeilor nu a început cu Convenţia de la Istanbul, nu se va termina cu retragerea noastră”, a spus Recep Tayyp Erdogan, preşedintele Turciei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
convenţie,
femei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.