Turcia acuză Franţa de genocid. Parisul, pe cale să piardă contracte de miliarde de euro

Postat la 23 decembrie 2011 22 afişări

Tensiunea diplomatică dintre Paris şi Ankara a atins cote nemaiîntâlnite. Premierul truc Recep Tayyip Erdogan acuză Franţa că a comis un genocid în Algeria , la o zi după ce Adunarea Naţională a Franţei a adoptat o lege care pedepseşte pe cei care contestă genocidul comisa de Turcia în Armenia în 1915.

"Se estimează că 15% din populaţia algeriană a fost masacrată de francezi începând cu 1945. Este vorba despre un genocid", a spus Erdogan, citat de presa fanceză care alocă spaţii ample crizei fără precedent care s-a instalat între cele două puternice ţări, ambele membre ale NATO. Premierul turc l-a atacat direct pe preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy despre care a spus că se înconjoară de islamofobi şi turcofobi şi atacă Tucia din motive personale şi electorale. Încă şi mai mult: "Dacă preşedintele Sarkozy nu ştie ce este un genocid poate să-l întrebe pe tatăl său Pal Sarkozy care a fost legionar în Algeria în anii 1940. Sunt sigur că el are multe să-i spună fiului său despre masacrele comise de francezi în Algeria ."

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
turcia,
franta,
genocid,
contracte
/actualitate/turcia-acuza-franta-de-genocid-parisul-pe-cale-sa-piarda-contracte-de-miliarde-de-euro-9091525
9091525
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.