Turcan vrea reglementarea semnăturii electronice în contractele de muncă: Să devină treptat o regulă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 24 martie 2021 44 afişări

Ministerul Muncii are în lucru două proiecte de ordonanţe de urgenţă privind reglementarea semnăturii electronice în contractele de muncă, astfel încât această procedură să devină treptat o regulă, precum şi flexibilizarea telemuncii, anunţă Raluca Turcan după o întâlnire cu patronatele.

Turcan vrea reglementarea semnăturii electronice în contractele de muncă: Să devină treptat o regulă

„Am continuat astăzi seria întâlnirilor cu reprezentanţii patronatelor din România, pentru a discuta despre priorităţile acestei perioade, atât în domeniul digitalizării, relaţiilor de muncă şi instituţiilor, cât şi în cel al creşterii ocupării prin măsuri active. Dat fiind contextul pandemic şi economic, ne-am propus să intensificăm eforturile începute anul trecut în ceea ce priveşte digitalizarea Ministerului Muncii şi a instituţiilor din subordine. Prin PNRR, vom aloca aproximativ 160 de milioane de euro pentru proiectele de reformă instituţională, prin digitalizarea Casei Naţionale de Pensii Publice şi a caselor judeţene, a Inspecţiei Muncii, a Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă şi a Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială”, transmite Raluca Turcan.

Ea anunţă că, pentru a simplifica relaţiile de muncă în contextul pandemiei, Ministerul Muncii are deja în lucru două proiecte de ordonanţe de urgenţă.

„Reglementarea semnăturii electronice în contractele de muncă, astfel încât această procedură să devină treptat o regulă. Flexibilizarea telemuncii, în contextul în care, potrivit datelor deţinute de patronate, aproximativ 30% dintre angajaţi sunt acum în telemuncă. Am mai stabilit cu reprezentanţii patronatelor să avem o colaborare strânsă pentru elaborarea noului set de măsuri active pe care îl avem în vedere pentru a creşte ocuparea, între acestea fiind incluse reglementarea muncilor casnice, prelungirea măsurilor active destinate sezonierilor şi măsuri active destinate tinerilor, persoanelor aflate în şomaj, măsuri de sprijin pentru companiile mici sau pentru cele din anumite domenii de activitate”, adaugă ministrul Muncii.

Turcan precizează că şi-a propus să finalizeze discuţiile pe marginea formulei de stabilire a salariului minim în calendarul agreat la început de an.

„Am adresat partenerilor noştri invitaţia de a organiza, în cursul lunii viitoare, o întâlnire special dedicată acestui subiect, în care să discutăm propunerile formulate până acum în cursul discuţiilor dintre sindicate în patronate”, conchide Raluca Turcan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcan,
semnătură electronică,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.