Turcan: E dezonorant pentru preşedintele PNL să susţină campania de linşaj public a premierului

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 17 august 2021 27 afişări

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susţinătoare a lui Florin Cîţu în competiţia internă, spune că este dezonorant pentru preşedintele PNL să susţină campania de linşaj public a premierului, referindu-se la declaraţiile lui Ludovic Orban, despre dosarele lui Florin Cîţu.

Turcan: E dezonorant pentru preşedintele PNL să susţină campania de linşaj public a premierului

„În legătură cu ultimele apariţii publice ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susţin candidatura lui Florin Cîtu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declaraţiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru. Considerăm că este dezonorant pentru preşedintele PNL să susţină campania de linşaj public a premierului susţinut de Partidul National Liberal.

Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment şi este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor. Nu este normal ca actualul preşedinte al PNL să asiste fără reacţie şi chiar să încurajeze acuzaţii grave si derapaje de limbaj la adresa Premierului liberal. Nu este normal ca liderul PNL să-l atace pe preşedintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii 7 ani”, scrie, marţi, pe Facebook Raluca Turcan.

Ea îi transmite lui Orban că atacarea propriilor colegi, a guvernării şi a preşedintelui României este contraproductivă pentru partid.

„Mizele şi ambiţiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către preşedinte în exerciţiu, în detrimentul mizelor partidului şi ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării şi a Preşedintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcţia de preşedinte al PNL nu trebuie să se transforme într-o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în faţa adversarilor. În aceste condiţii, trebuie să-i mulţumim actualului preşedinte al partidului pentru tot ce a făcut bun până acum pentru PNL, să-l îndrumăm spre o ieşire cât mai onorabilă din actuala campanie şi, sperăm, pe 25 septembrie, din funcţia pe care deja nu o mai onorează conform aşteptărilor şi intereselor partidului nostru”, conchide Turcan.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că Florin Cîţu trebuia să îşi ceară scuze în momentul în care au apărut infirmaţii despre faptul că a fost în închisoare pentru că a condus băut, în SUA. Orban este de părere că stilul evaziv şi chiar arogant a deranjat mai mult decât omisiunea lui Cîţu.

De asemenea, despre al doilea dosar al lui Cîţu, din perioada în care era în SUA şi nu a restituit un împrumut bancar, Orban spune că premierul trebuie să răspundă la întrebarea „Este adevărat ce scrie acolo? Că tu ai cheltuit de pe card suma cutare şi întrebarea care trebuie să i se pună este ai plătit banii înapoi sau nu ai plătit banii înapoi”, a spus Orban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcan,
orban,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.