Turcan: Creştere semnificativă a numărului solicitărilor pentru plata ajutoarelor de deces

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 04 noiembrie 2021 55 afişări

„Cu regret trebuie să spun că ultimele centralizări făcute la nivelul caselor de pensii judeţene indică o creştere semnificativă a numărului solicitărilor pentru plata ajutoarelor de deces”, transmite ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan. Ea afirmă în Capitală numărul s-a dublat.

Turcan: Creştere semnificativă a numărului solicitărilor pentru plata ajutoarelor de deces

„Cu regret trebuie să spun că ultimele centralizări făcute la nivelul caselor de pensii judeţene indică o creştere semnificativă a numărului solicitărilor pentru plata ajutoarelor de deces. Este o realitate foarte tristă, dar se cuvine ca ea sa fie cunoscuta - numai la nivelul Capitalei vorbim de o dublare a solicitărilor faţă de cele primite în anii trecuţi”, scrie pe Facebook Raluca Turcan.

Ea afirmă că a asigurat caselor de pensii sumele necesare pentru a onora toate cererile, fără întârzieri.

„Totodată, am adresat rugămintea directorilor caselor de pensii să comunice, la rândul lor, în fiecare ocazie, că vaccinarea este cea mai importantă soluţie la îndemâna vârstnicilor pentru a reduce riscul de infectare şi riscul de a face o forma gravă a bolii. Persoanele în vârstă sunt cele mai vulnerabile în faţa virusului şi reiau, cu acest prilej, apelul la adresa vârstnicilor, de a recurge cu încredere la soluţia vaccinării, care asigură un nivel suplimentar de protecţie în faţa Covid-19. Recomandările autorităţilor sanitare din Romania sunt bazate pe o reală expertiza ştiinţifică medicală, internă şi internaţională. Orice alte recomandări sau păreri, oricât de bine intenţionate ar putea părea, trebuie ignorate, pentru că ele pot conduce la agravarea stării de sănătate a pacienţilor Covid-19”, conchide Turcan.

România înregistrează joi 8.971 cazuri noi de COVID şi 434 decese, în ultimele 24 de ore. Internările pe ATI ating un nou record, cu 1.902 de bolnavi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcan,
ajutoare,
deces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.