Tudose: PNL sacrifică un sfert din angajaţii români. Halal liberal, halal naţional

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 04 iunie 2021 261 afişări

Mihai Tudose acuză PNL că sacrifică un sfert din angajaţii români şi îi critică pe europarlamentarii PNL şi UDMR pentru că se opun salariilor minime adecvate la nivel european: „Transformaţi România în republica bananieră demnă să pună pe tava investitorilor străini forţă de muncă ieftină”.

Tudose: PNL sacrifică un sfert din angajaţii români. Halal liberal, halal naţional

„PNL sacrifică un sfert din angajaţii români E aberantă înverşunarea PNL (cu sprijinul UDMR) împotriva salariilor minime adecvate la nivel european. De fapt, chiar cu acest termen <adecvat> din titlul directivei propuse de Comisia Europeană se răfuiesc europarlamentarii celor două partiduleţe. Amendamentele depuse de ei urmăresc aruncarea în aer a proiectului stabilirii salariului minim în ţările UE la 60% din salariul median brut. Îi mai deranjează că gradul de adecvare propus de Comisia Europeană ar trebui să aibă la bază criterii naţionale clare, între care puterea de cumpărare. Un salariu minim identic în UE e imposibil, dar standarde sociale minime comune sunt necesare pentru a stopa sărăcia şi inegalităţile. Şi, în cazul României, pentru a le asigura un trai decent românilor, la ei acasă”, scrie pe Facebook Mihai Tudose.

Eurodeputatul PSD întreabă ce îi „mână pe penelişti în lupta împotriva României care munceşte”.

„E vorba de ordinul primit de la Popularii Europeni, ce sunt ataşaţi modelului germanic al contractelor colective de muncă, nu celui al salariului minim pe economie. Şi mai e justificarea absurdă că majorarea salariului minim al celor circa 1,6 milioane de români care se zbat la limita subzistenţei ar afecta competitivitatea economiei româneşti.

Dacă vreţi să rămâneţi în logica de lohn, daţi-i înainte cu demolarea brumei de stat social pe care PSD a reuşit să o construiască! Transformaţi România în republica bananieră demnă să pună pe tava investitorilor străini forţă de muncă ieftină şi resurse naturale neprelucrate! Sponsorii PNL să prospere, chiar de-ar fi să îngroape Cîţu ce a mai rămas din ţară! – asta-i direcţia în care ne afundă guvernanţii dedicaţi noii devize liberale: ”Pe noi înşine (să ne rezolvăm)”. Halal Liberal! Voi reveni pe acest subiect sensibil şi atât de important, în condiţiile în care suntem ţara din UE cu cea mai mare pondere a angajaţilor plătiţi cu salariul minim şi avem al treilea cel mai mic salariu minim din UE. Delegaţia PSD din Parlamentul European se va bate, în negocierile ce urmează, pentru a apăra drepturile românilor care muncesc cinstit, în faţa agresiunii specialiştilor în atacuri speculative împotriva propriei monede naţionale. Halal Naţional”, conchide Tudose.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tudose,
salariul minim adecvat,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.