Tudose: Duduie, Cîţule, duduie? Vezi că face bum

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 25 mai 2021 158 afişări

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose critică Executivul condus de Florin Cîţu şi avertizează că România se îndreaptă spre un boom economic: „Duduie, Cîţule, duduie? Vezi că face bum”.

Tudose: Duduie, Cîţule, duduie? Vezi că face bum

„Duduie, Cîţule, duduie? Vezi că face bum! În ţara asta vlăguită de pandemie, există şi un român fericit. Cu nonşalanţa iresponsabilităţii, ne spune de la obraz că economia stă nu bine, ci atât de bine că suntem unici în UE. Nu doar că am recuperat ce s-a pierdut din cauza pandemiei, ci ne ducem de-a dreptul spre boom economic. De ce o mai fi nevoie să ne împrumutăm atunci în neştire? Pentru că ne permitem, răspunde contabilul groazei. Încă nu ne sufocă datoria. Ce va fi mâine, Domnul cu mila. Până atunci, Cîţu minte halucinant: ne împrumutăm, zice, la dobânzi foarte mici”, transmite Mihai Tudose.

Social-democratul spune că „degeaba”avertizează Banca Centrală Europeană şi Eurostat că România se împrumută cel mai scump din UE: cu 2,84% dobândă în aprilie, faţă de media UE de 0,35%.

„Degeaba creditorii se uită îngrijoraţi la ritmul nesustenabil de îndatorare: 31 de miliarde euro în ultimul an şi jumătate – adică peste un sfert din datoria publică a României! Degeaba ministrul Economiei atrage atenţia că ajutoarele de stat pentru firme, prin Măsura 2, au fost lansate fără să existe finanţarea necesară: <o greşeală a statului român>, ridică din umeri Năsui. Dar, dom’ ministru, cine e statul, cine răspunde pentru greşeală?... Aşa va ridica din umeri şi Cîţu, când va veni dezastrul pe care-l construieşte, zi de zi, cu o hărnicie diabolică: statul român a greşit. A mai <duduit> economia chiar înainte de criza financiară, care ne-a prins complet descoperiţi, tot din cauza unui guvern liberal. Acum mergem spre <boom>. Cîţu nu se joacă: până nu face ţara bum, el nu se lasă...”, conchide europarlamentarul PSD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tudose,
cîţu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.