Trump, la prima conferinţă după pierderea alegerilor: Timpul va decide ce administraţie va guverna

Autor: Diana Şandru Postat la 14 noiembrie 2020 28 afişări

Trump, la prima conferinţă după pierderea alegerilor: Timpul va decide ce administraţie va guverna

Tensiunile post-alegeri cresc în Statele Unite ale Americii. Chiar dacă Joe Biden a câştigat Georgia, primind astfel un avas electoral de 306 voturi, Donald Trump tot nu îşi recunoaşte înfrângerea.

După o săptămână în care acesta a fost vocal doar în mediul online, Donald Trump a participat, vineri, la o conferinţă de presă privind stadiul vaccinului anti COVID-19.

Trump a profitat de ocazie şi şi-a asumat meritele pentru rapiditatea cu care vaccinul va apărea.

„Timpul mediu de creare a vaccinului, incluzând testele clinice şi producţia, poate dura până la 12 ani. Cu ajutorul Operaţiunii Warp Speed, îl facem în mai puţin de un an. Dacă aveaţi o administraţie alcătuită din alte persoane, ce am făcut noi ar fi durat, în opinia mea, trei, patru sau cinci ani şi ar fi rămas la FDA pentru totdeauna”, a spus Trump.

Aceasta a fost prima apariţie a lui Trump, de când a fost învins de adversarul său democrat.

Între timp, statele în care nu a fost ales încă un câştigător au venit cu cifre noi. Georgia a fost câştigată de Biden, iar Carolina de Nord îi revine lui Trump. Cu toate că Biden a câştigat un avans de 306 voturi, în continuare, republicanii îl susţin pe Trump în cursa pentru cel de-al doilea mandat.

Consilierul economic de la Casa Albă, Peter Navarro, a declarat vineri că presupune că va exista un „al doilea mandat al lui Trump”, în timp ce acesta se întrece în acuzaţii de fraudă electorală.

Navarro a făcut comentariile în faţa jurnaliştilor de la Casa Albă, înainte de apariţia publică a preşedintelui Trump care nu vorbise în public de câteva zile, scriind în schimb mesaje pe Twitter în care anunţa fraude în statele pe care Joe Biden le-a câştigat sau unde acesta conduce.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
trump,
alegeri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.