Trump atacă compania Pfizer că a reţinut intenţionat anunţul despre progresul vaccinului

Autor: Alexandra Vasile Postat la 14 noiembrie 2020 366 afişări

Donald Trump a afirmat că Pfizer a reţinut intenţionat anunţul despre progresul vaccinului după ziua alegerilor. Aceasta a fost prima remarcă publică a preşedintelui de la înfrângerea sa de către preşedintele ales Joe Biden.

Trump atacă compania Pfizer că a reţinut intenţionat anunţul despre progresul vaccinului

Donald Trump îi atacă pe cei de la Pfizer care au spus că nu au luat niciun ban de la guvern pentru dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirus. Acesta a declarat că gigantul farmaceutic a denaturat un acord pe care l-a încheiat cu guvernul SUA. Trump a promis ca vaccinul va fi disponibil pentru toată ţara, în aprilie.

„Investiţia noastră va face posibil ca vaccinul să fie furnizat gratuit de Pfizer. Pfizer a spus că nu face parte din Warp Speed, dar s-a dovedit a fi o denaturare nefericită. Acestea fac parte din motivele pentru care le-am dat cei 1,95 miliarde de dolari. Şi a fost o greşeală nefericită pe care au făcut-o când au spus", a afirmat Donald Trump.

Trump a afirmat că Pfizer a reţinut intenţionat anunţul despre progresul vaccinului după ziua alegerilor. A fost prima remarcă publică a preşedintelui de la înfrângerea sa de către preşedintele ales Joe Biden.

„În iulie, administraţia mea a ajuns la un acord cu Pfizer pentru a furniza 1,95 miliarde de dolari pentru a sprijini producţia în masă şi distribuţia a 100 de milioane de doze, cu opţiunea de a cumpăra un total de 600 de milioane de doze la scurt timp după aceea", a menţionat preşedintele în execiţiu.

Trump a vorbit la Casa Albă despre eforturile administraţiei sale de a aborda pandemia, pe măsură ce cazurile cresc în Statele Unite.

Sâmbătă s-a înregistrat un număr record de infectări: 160.000 de cazuri.

„Vom lucra pentru a asigura o autorizaţie de utilizare de urgenţă, care ar trebui să scadă extrem de curând. Şi administraţia mea va coordona distribuirea vaccinului şi va fi aprobat. Cred, din nou, că va fi aprobat foarte, foarte repede, noi speram.", a mai spus Trump.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
trump,
vaccin,
pfizer

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.