Tribunalul Penal Internaţional confirmă condamnarea la închisoare pe viaţă pentru Ratko Mladici

Autor: Mihai Draghici Postat la 08 iunie 2021 202 afişări

Tribunalul Penal Internaţional (TPI) a confirmat, marţi, în apel, condamnarea la închisoare pe viaţă a lui Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, informează cotidianul Le Figaro.

Tribunalul Penal Internaţional confirmă condamnarea la închisoare pe viaţă pentru Ratko Mladici

"Camera de Apel confirmă sentinţa de închisoare pe viaţă în cazul lui Ratko Mladici", a anunţat, într-un comunicat, Tribunalul Penal Internaţional, cu sediul la Haga.

Ratko Mladici contestase condamnarea la închisoare pe viaţă pentru genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii comise în timpul Războiului din Bosnia, în perioada 1992-1995.

Ratko Mladici, un fost general în vârstă de 79 de ani, este considerat de Tribunalul Penal Internaţional ca fiind responsabil pentru asediul oraşului Sarajevo şi pentru masacrul de la Srebreniţa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tpi,
mladici,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.