Trei cuvinte pe care românii spun că le înţeleg, însă în realitate nu ştiu ce înseamnă

Autor: Maria Bîrnaure Postat la 17 iunie 2016 372 afişări

Trei cuvinte pe care românii spun că le înţeleg, însă în realitate nu ştiu ce înseamnă

În urma unui studiu realizat în 18 ţări, reiese faptul că românii nu cunosc noii termeni din tehnologie, ci doar pretind că îi cunosc atunci când sunt întrebaţi acest lucru. 67% dintre persoanele chestionate au declarat că se prefac că înţeleg anumiţi termeni sau anumite fraze tehnice, 7% dintre ei făcând acest lucru în mod repetat, chiar de câteva ori pe zi. Motivele pentru care românii se prefac că înţeleg terminologia privitoare la noile dispozitive şi tehnologii se leagă, cel mai adesea, de teama de a părea ridicoli sau ignoranţi în faţa colegilor.

Una dintre urmările neînţelegerii terminologiei tehnice are ca rezultat neputinţa utilizatorilor de a beneficia de un serviciu sau de un dispozitiv la potenţial maxim. Prin urmare, peste o treime (35%) dintre utilizatorii români au declarat că neînţelegerea termenilor duce la nefolosirea dispozitivului la întregul potenţial.

Află aici care sunt cele trei cuvinte pe care românii spun că le înţeleg, însă în realitate nu ştiu ce înseamnă

Urmărește Business Magazin

/actualitate/trei-cuvinte-pe-care-romanii-spun-ca-le-inteleg-insa-in-realitate-nu-stiu-ce-inseamna-15498502
15498502
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.